Restaurant Pret a Gouter Bistrot

Gillardeau Oesters

Wij zijn blij om u de wereldberoemde Gillardeau oesters te mogen presenteren.

Deze oesters komen uit het water tussen het eiland Ile d’Oléron en de kust van La Rochelle en hebben hun naam te danken aan Henri Gillardeau, die er sinds 1898 een wereldmerk van maakte.

De Gillardeauoester behoort tot het geslacht “Crasstrea Gigas”. Het is een “Spéciale de Claires” en daarmee kwalitatief gezien nóg beter dan de bekende “Fine de Claires”.

De oesters danken hun hoge kwaliteit aan het koude water van Utah beach in Normandië, dat rijk is aan plankton. Als ze groot genoeg worden bevonden, worden ze overgeplaatst naar de oesterbedden van de Marennes d’Oleron, waar ze een nog verfijndere smaak krijgen.

De volle smaak van de Gillardeau creuse is een subtiel evenwicht tussen zoet en zout, terwijl het oestervlees zowel zacht en tegelijk krokant is.

Een leuk detail: mevrouw Véronique Gillardeau is van oorsprong Lommelse en desondanks het feit dat de Gillardeau oesters vrij beperkt in aantal zijn, is ze dol enthousiast om ze aan te bieden in haar geboortestreek!

Le Bistrot werd daardoor bevoorrecht om u deze smaakvolle oesters te mogen aanbieden. De Gillardeau creuse is heel herkenbaar, ze is uniek gelaserd met een G op haar schelp.

 

Het bistrot menu

Wij serveren steeds een 3-gangen Bistrotmenu met seizoensgebonden tinten.

Ontdek het Bistrotmenu

Gillardeau Oesters

Wij zijn blij om u de wereldberoemde Gillardeau oesters te mogen presenteren

Ontdek de Gillardeau oesters

Reserveren makkelijk online!

Reserveer nu