Restaurant Pret a Gouter Bistrot

Over Prêt à Goûter Bistro

Pret a Gouter Bistro kan tellen op een gastronomische familiegeschiedenis. Vader Geert Vandenhove was de drijvende kracht achter Resto Gerard in Mol, Brasserie “Onder de Poort” en het Gasthof in Postel en restaurant Bon Vivant in Geel.  Als zaakvoerder van de firma Rungis Express, voorzag hij de beste Belgische restaurants van levende langoustines, sint-jakobsschelpen en verse vis.

Als chef in hart-en-nieren, gedreven door zijn enthousiasme naar het bereiden van pure en authentieke gerechten, opende Geert samen met zijn dochter Maaike en zoon Bart in 2003 Restaurant Prêt-à-Goûter boven het slachthuis in Hasselt. Het concept slaat aan bij de gastronomische liefhebbers en wordt al snel bekroond met een Michelinster in 2005. Jarenlang staan vader Geert en zoon Bart er voor bekend om in hun restaurant Prêt-à-Goûter (1 ster en 4 bordjes) absolute topproducten in alle eenvoud maar met grote deskundigheid en zorg klaar te maken. Die aandacht voor het authentieke product primeert ook in de beslissing om de bistrot – toen nog "Le Bistrot d'à Côté" die zich vlak naast de sterrenzaak bevond- te openen.

Voor de hedendaagse restaurantbezoeker mag het allemaal wat eenvoudiger, sneller, informeler, lichter en goedkoper. Daarom beslissen de sterrenchefs zich sinds 2014 volledig te focussen op dit laagdrempelige, ongedwongen en knusse eetconcept. Nu gekend onder de naam “Pret a Gouter Bistro”.

 

Oesters van topklasse

Ga jij voor een vlezige Franse Geay, of heb je liever de zilte Ierse Oysrí? Weet je wat, proef ze gewoon allebei. Onze topoesters liggen al netjes voor je klaar op een bedje van zout.

Geniet van onze overheerlijke oesters

Reserveer je tafel online

Zin in een gezellige avond tafelen met het hele gezin?
Of het zomermenu met een fris wijntje samen met je vrienden? Reserveer dan nu online je tafeltje bij
Prêt-à-Goûter.

Tafel reserveren

Zomermenu

Hello summer! Geniet nog tot 31 augustus van ons heerlijke zomermenu voor maar €55 p.p. Nood aan verfrissing? Ons wijnarrangement maakt het helemaal af!

Bekijk het menu én kom proeven